Koninginnenacht: waar naar toe?

De wildste feesten in de grootste clubs

Koninginnedag 2011 Redactioneel door

archief oud artikel 29 april 2011 Toerisme Vrijdag wordt er traditioneel gefeest op veel plaatsen in Nederland: het is Koninginnenacht! DagjeWeg.NL verzamelde de beste en grootste party's.

Groningen

Groningen kleurt vrijdag 29 april helemaal oranje voor de Nacht van Oranje. Op de Grote Markt, de Vishaven en de Westerhaven is het één groot feest. Grote namen zijn Rigby, DJ Michel de Hey, Danny da Costa en Afrojack. Ook de Oosterstraat, de Gelkingestraat, de Peperstraat, de Poelestraat en de Ellebogenbuurt zijn tijdens Koninginnenacht zeker het bezoeken waard. Met een biertje en de hand en zachte avondtemperaturen kan de avond niet meer stuk.

Vind nog meer veel leuke activiteiten voor Koninginnenacht op de kalender van DagjeWeg.NL.

Leeuwarden

Fan van Nederlandse muziek? Dan moet je met koninginnenacht naar Leeuwarden. Daar is het tijdens de Avond van Oranje op het Oldehooftserkerkhof één en al gezelligheid met Nederlandse meezingers. onder andere De Kast, Jan Keizer en Anny Schilder staan dan op de planken. Dus smeer alvast de keel en brul mee!

Zwolle

De Zwollenaren weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Op vrijdag 29 april bart het oranje feest om 14:00 uur los. Hotspot is het Rodetorenplein waar het feest Queendance duizenden feestgangers trekt. Vorig jaar kwamen er maar liefst 6000 mensen langs. Onder andere Luciën Foort, Cuzco, The wizard en Spiranic draaien hun plaatjes. En het allerleukste: de toegang is helemaal gratis.

Den Bosch

Niemand minder dan Ben Saunders is de grote ster van de koninginnenacht in Den Bosch! Op de Parade naast de Sint-Janskathedraal treedt hij die avond voor het eerst op met zijn nieuwe band. Een optreden van de winnaar van The Voice of Holland kan niet anders dan één groot feest worden!

Arnhem

In Arnhem wordt Koninginnenacht groots gevierd. Op de Korenmarkt treden diverse DJ's op, zoals DJ Jelmer, DJ Doa en DJ Ernst. Gooi de voetjes maar van de vloer! Op de Markt bij het provinciehuis komt VanVelzen langs voor wat muzikaal vermaak. Om 0:00 uur gaat de muziek uit en verplaatst het feestje zich naar binnen. Kom langs in club Manhattan. Daar draait DJ Sidney Samson de nieuwste platen. Het feest duurt totdat de zon op komt!

Maastricht

Vorig jaar werd er voor de eerste keer koninginnenacht gevierd in Maastricht. Dat was zo;n groot succes dat het dit jaar tijd is voor een herhaling! Maastricht opent vrijdag vroeg in de middag met MY-Day, een interactief festival georganiseerd voor en door jongeren. 's Avonds viert Maastricht tot 0:00 uur koninginnenacht met optredens van onder andere coverband Robinson en DJ Billy the Klit.

Rotterdam

Op verschillende locaties in Rotterdam wordt er vrijdag 29 april feest gevierd tot in de late uurtjes. Bekende clubs als Off-Corso, Club Vie en Thalia lounge gooien hun deuren wagenwijd open. De Maassilo pakt helemaal goed uit met het feest HEY!. Twee grote zalen vol artiesten zorgen ervoor dat niemand zich hoef te vervelen. Vooral Michel de Hey is een grote publiekstrekker!

Op Koninginnedag zijn er veel leuke evenementen te bezoeken. Bekijk een overzicht op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-29 00:19:25 - 1194