Groningen trekt veel toeristen

Meer mensen naar provinciehoofdstad

Dagje uit in Groningen Nieuws door

archief oud artikel 15 juni 2010 Cultuur Groningen, Groningen De stad Groningen trekt steeds meer toeristen. Vorig jaar boekten de toeristen 332.500 overnachtingen. En dat leverde de gemeente mooi wat toeristenbelastingen op.

Hoewel de verblijfsduur gemiddeld iets afnam, gaven toeristen wel meer uit dan voorheen: 73,18 euro per persoon per dag.

De meeste toeristen kwamen uit provincies als Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. Daarnaast nam het aantal buitenlandse toeristen toe. Een kwart van de toeristen kwam uit het buitenland, en dan voornamelijk uit Duitsland. Ook Engelsen en Belgen trekken steeds vaker naar Groningen.

In totaal verdiende de stad Groningen 24 miljoen euro aan de toeristen. Dat is vijf procent meer dan in 2007. De bezoekers komen vooral naar Groningen om te winkelen en geven de stad een 8,1 als rapportcijfer. Erg netjes!

Dagje weg in Groningen

Naast winkelen zijn er genoeg andere dingen te doen in Groningen. Ga bijvoorbeeld naar een museum of bezoek een kerk!

Martinikerk
Bezichtig de Martinikerk. Samen met de bijbehorende Martinitoren trekt de kerk jaarlijks vele toeristen. De kerk kent een rijk verleden en dat is binnen te zien. Prachtige schilderingen, die tot de verbeelding spreken en een wereldberoemd orgel maken van een bezoekje aan de kerk iets bijzonders.

Nederlands Stripmuseum Groningen
Het Nederlands Stripmuseum in Groningen neemt je mee naar de prehistorie, waar men ook al strips maakte, en naar de ateliers van de huidige bekende striptekenaars. Neem een kijkje in de huiskamer van Jan, Jans en de kinderen. Ook kom je Eric de Noorman, Suske en Wiske, Donald Duck, Oliver B. Bommel en veel andere stripfiguren tegen.

Groninger Museum
Het Groninger Museum opende in 1994. Het museum ligt op een kunstmatig eiland in het Verbindingskanaal. Het museum bestaat uit drie afzonderlijke delen verbonden door gangen. In ieder deel zijn unieke tentoonstellingen te zien. De bouwstijl van het museum is postmodern.

Een weekendje naar Groningen? Boek een hotel op DagjeWeg.NL! Lage prijzen en hoge kwaliteit!

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:17:19 · Gepubliceerd: 15 juni 2010 - 666