1

Btw-rel gaat door

Evenementenbranche bezorgd over btw

Nieuws door

archief oud artikel 25 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De rel rond het verhogen van de btw gaat door. Theaterproducenten verwachtten eerder al een lagere kaartverkoop en nu houden ook concertorganisatoren hun hart vast.

De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) heeft Halbe Zijlstra, staatssecretaris van Cultuur, verzocht om nog eens goed na te denken over het verhogen van de btw van 6 naar 19 procent. "Het maximale dat bezoekers van evenementen willen betalen, is al bereikt", vertelt concertorganisator Mojo in een persverklaring. Ook ID&T, Gelredome en de Amsterdam Arena maken deel uit van de vereniging. VVEM wordt bovendien gesteund door André Rieu Produkties, Volendam Music, Brand New Live en de Vereniging van Vrije Theaterproducenten.

Praat mee over de geefwet op Twitter.

Minder kaartverkoop

Ook de theatersector wordt flink geraakt door de verhoging. De Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) verwacht dit jaar 10 procent minder kaarten te verkopen. Dat zegt Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties. Lambaart is voorzitter van de VVTP.

Thuisblijven

Evenementorganisatoren vrezen dat bezoekers vaker thuisblijven en dat zo sommige evenementen verloren gaan. De VVEM is een petitie gestart. Via de site zegneetegendebtw.nl hebben inmiddels zo'n 7200 sympathisanten hun steun betuigd.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 oktober 2010 - 235

Dit past bij 'Btw-rel gaat door'