Treinkaartjes duurder

Rover vindt bezuinigingen kabinet onevenwichtig

Dagje uit in Den Haag Nieuws door

archief oud artikel 26 oktober 2010 Toerisme Reizigersvereniging Rover vindt de bezuinigingen van het nieuwe kabinet op het gebied van openbaar vervoer 'zeer onevenwichtig'. Dit schrijft de organisatie in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de brief leidt het beleid tot een prijsstijging van treinkaartjes met 10 procent.

Rover maakt zich grote zorgen om de plannen van het kabinet Rutte op het gebied van het openbaar vervoer. In de brief stelt de organisatie dat de prijs van treinkaartjes door de hogere spoorbelasting zo'n tien procent kan stijgen.

Ook op het stads- en streekvervoer bezuinigt het nieuwe kabinet flink. Het vervoer in de belangrijkste centra van de Randstad wordt hierdoor het zwaarst getroffen. Want voor het OV in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geldt namelijk een extra bezuiniging van 120 miljoen. Een volstrekt irreëel besluit, volgens Rover.

Auto's krijgen alle ruimte

In de brief stelt de organisatie: "Het kabinet kiest niet voor het openbaar vervoer. De automobiliteit krijgt alle ruimte, alsof de opnamecapaciteit van de steden onbegrensd is en de kwaliteit van de leefomgeving er niet toe doet. Er wordt nog wel geïnvesteerd in het spoor, maar het kabinet komt niet meer met een groeidoelstelling voor het vervoer."

Door te bezuinigen op het stads- en streekvervoer 'knijpt het kabinet de haarvaten af". De hoofdaders worden wel gedotterd, maar het totale OV-systeem verliest aan vermogen. De mobiliteit van mensen die voor het openbaar vervoer moeten of willen kiezen, wordt hierdoor verkleind. Lees hier de brief van Rover aan de Tweede Kamer.

Wat vindt u van deze bezuinigingen? Toch maar met de auto dan? Reageer hieronder.

Een dagje uit naar Den Haag of een dagje naar Amsterdam wordt duurder met het openbaar vervoer.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-26 11:57:11 - 180