Amersfoort zonder Armando

#ArmandoMuseum mogelijk niet in Amersfoort

Nieuws door

archief oud artikel 2 november 2010 Cultuur Amersfoort, Utrecht De Elleboogkerk, die in 2007 afbrandde, herrijst langzaamaan in Amersfoort. Maar of het Armando Museum weer een plaatsje vindt in dit gebouw? Dat is nog onduidelijk. De museumstichting Amersfoort in C onderzoekt nieuwe locaties.

In 2007 verwoestte een brand de Elleboogkerk, met daarin het Armando Museum. De kerk staat inmiddels in de steigers en krijgt langzaamaan het oude gezicht terug. Maar of de kunstwerken van het Armando Museum hier weer onderdak vinden, dat is niet zeker. Begin december beslist de gemeente Amersfoort hierover samen met de museumstichting Amersfoort in C. Tot die tijd onderzoekt de stichting nieuwe locaties voor museum buiten Amersfoort. Waarom? Bezuinigingen.

Nieuwe locatie

De gemeente Amersfoort had namelijk toegezegd een groot deel van de bouwkosten op zich te nemen. Maar door de bezuinigingen is deze bijdrage niet meer zeker. Nu onderzoekt de Stichting Amersfoort in C de mogelijkheden voor een locatie buiten Amersfoort. Begin december is duidelijk of deze zoektocht resultaten heeft opgeleverd.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 november 2010 - 236

Dit past bij 'Amersfoort zonder Armando'