Harry Potter bedreigt Indiase uilen

Indiase minister geeft schuld aan #HarryPotter

Nieuws door

archief oud artikel 3 november 2010 Natuur Er zijn steeds minder wilde uilen in India. Dat komt door de Harry Potter-films, vindt de Indiase minister van Milieu, Jairam Ramesh.

"Door Harry Potter is de vreemde gewoonte ontstaan om kinderen een uil cadeau te geven", zegt Ramesh. Harry Potter heeft namelijk ook een uil, Hedwig. Dit zou de grote run op uilen verklaren. De tovenaarsboeken en -films zijn namelijk erg populair in India. Ramesh wil harde maatregelen om de uilen te beschermen. "Uilen zijn voor ons ecosysteem net zo belangrijk als tijgers”.

Uilen worden niet alleen cadeau gedaan, maar ook gebruikt voor magische rituelen. Vrijdag begint een belangrijk hindoefeest in India. Bij zulke gebeurtenissen worden traditioneel duizenden uilen geofferd.

Dierenbescherming

Toen de eerste Harry Potter-film in 2001 uitkwam, riep de Nederlandse Dierenbescherming mensen al op geen uil te kopen. Uilen zijn roofdieren die vooral 's nachts leven en dan op zoek gaan naar een prooi. De dieren horen dus niet thuis in een kooi of volière.

Het duurt niet lang meer of de laatste Harry Potter-film is te zien op het witte doek. Vind alle bioscopen van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-03 16:30:46 - 337

Dit past bij 'Harry Potter bedreigt Indiase uilen'