1

Oriënt Express vertrekt uit Amsterdam

Beroemde trein #OriëntExpress voor het eerst in #Amsterdam

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 5 november 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam Centraal Station is vandaag het toneel van een bijzondere gebeurtenis. Voor het eerst in de geschiedenis vertrekt de beroemde trein Venice Simplon-Oriënt-Express vanuit de hoofdstad. De 180 passagiers maken een vierdaagse reis naar Venetië.

De felgeel met blauwe treinen van de NS steken er maar magertjes bij af. Wie echt in luxe met de trein wil reizen voelt zich meer thuis in de Venice Simplon-Oriënt-Express. Deze beroemde trein vertrekt vandaag voor het eerst in de geschiedenis vanaf Amsterdam Centraal Station. De 180 passagiers staat een feestelijk ontvangst met champagne en muziek te wachten. Zij volgen met hun reis in de voetsporen van royalty's, aristocraten en filmsterren.

Oriënt Express

George Nagelmackers droomde van luxe internationale treinreizen. Hij was de bedenker van de beroemde luxetrein: de Oriënt Express. De eerste rit voerde in 1883 van Parijs naar Istanbul. Later reed deze trein als lijndienst onder verschillende namen. Toen al was de trein ingericht met zware tapijten en flonkerend kristal. Deze oude glorie is in de huidige treinen terug te vinden. Ook het personeel is in stijl gekleed.

Even binnenkijken

Iedereen die geen kaartje heeft, kan de trein bekijken op station Amersfoort. Hier stopt de trein kort om 13:30 uur. Wie liever lekker vanuit huis een kijkje neemt, kan op de website van Oriënt Express in een wagon kijken.

Ook een bijzondere treinreis maken? Stoom mee met de Museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 november 2010 - 820