Thialf is ouderwets

Schaatstempel #Thialf moet snel vernieuwen

Thialf Heerenveen Nieuws door

archief oud artikel 5 november 2010 Sport Heerenveen, Friesland Schaatsbond KNSB maakt zich zorgen. Terwijl in Inzell en Moskou de modernste schaatsbanen uit de grond schieten, is de nieuwbouw van Thialf in Heerenveen nog slechts een idee. De KNSB is bang hierdoor uiteindelijk achter aan in de rij te belanden bij belangrijke schaatstoernooien.

Doekle Terpstra, voorzitter van schaatsbond KNSB, maakt zich zorgen om de positie van Thialf in mondiale schaatswereld. Het stadion begint volgens hem verouderd te raken. Er zijn al plannen voor een nieuw stadion of een verbouwing van het huidige stadion, maar besluiten zijn nog niet genomen.

Reputatie

Terpstra zei in een interview met de NOS: "Als we dit te lang laten wachten, dan verliest Thialf zijn positie in het internationale schaatsen. We kunnen wel de naam, de faam en de reputatie hebben als Nederland, als Thialf, maar op het moment als niet meer kunt voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het internationale schaatsen, dan verlies je je positie."

Verbouw of nieuwbouw

Voor Thialf zijn er twee opties: het huidige stadion verbouwen of een nieuw hypermodern stadion neerzetten. Verbouwen kost 50 miljoen euro, een nieuw stadion zo'n 100 miljoen meer. Het gemeente- en het provinciebestuur willen graag een nieuw gebouw. Met steun van Den Haag zou dit haalbaar zijn, maar zover is het nog niet.

Urgentie

Bij de grote concurrent, Inzell, verrijst al wel een nieuwe overdekte ijsbaan. En daarom is het volgens Doekle Terpstra tijd voor urgentie. "Nu wordt het tijd om een besluit te nemen, mouwen op te stropen en daar iets nieuws te realiseren." Benieuwd naar de nieuwbouwplannen voor Thialf? Kijk op de website Nieuw Thialf.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 november 2010 - 586