Kathy boos op Nijntje

Kathy tekent bezwaar aan tegen uitspraak #Nijntje

Bruna eist einde aan Nijntje-kopie Nieuws door

archief oud artikel 5 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland "Ze lijken te veel op elkaar", zo oordeelde de Amsterdamse rechtbank dinsdag. Kathy moet van het toneel verdwijnen, want zij pleegt inbreuk op de auteursrechten van de Nederlandse Nijntje. Sanrio, het bedrijf achter het konijn Kathy, tekent nu bezwaar aan.

Het konijntje Nijntje is bedacht door Dick Bruna en is wereldwijd bekend. Het bedrijf Mercis beheert de auteursrechten van Dick Bruna en volgens hen pleegt het bedrijf Sanrio inbreuk op deze rechten met het konijn Kathy. Zij zou teveel op Nijntje lijken. Ook de rechter oordeelde dinsdag dat zij teveel op Nijntje Pluis lijkt. Het Japans bedrijf Sanrio moet nu stoppen met de productie en verkoop van producten rond Kathy.

Sanrio is strijdvaardig en tekent bezwaar aan tegen de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank. Volgens hen is de huidige Nijntje anders dan de Nijntje die ooit als merk is vastgelegd. Daarom zou er geen sprake zijn van inbreuk op merkrecht. Blijft het vriendinnetje van Hello Kitty dan toch bestaan?

Je kunt Nijntje ontmoeten in het Dick Bruna Huis!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-05 17:08:46 - 278