Nachtje museum in Amsterdam

#Museumnacht Amsterdam 2010

UITagenda Nieuws door

archief oud artikel 5 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland In plaats van een nachtje stappen kun je zaterdag de tijd wel beter gebruiken. Op 5 november zijn alle Amsterdamse musea tot 02:00 uur geopend. Tijd voor de Museumnacht in Amsterdam! Kom lopen over water en swingen met nachtburgemeester DJ Isis.

Hoe klinkt de Sound of Science? DJ Isis en performer Piet Jan Blauw laten het horen in science center NEMO. Zij treden voor het eerst samen op met de Sound Machine. Tijdens de Museumnacht Amsterdam valt hier nog meer te ontdekken, zoals: nieuwe technieken om muziek te maken en hoe je stem klinkt als deze gesampled is.

Lopen over water

Je gelooft je ogen niet, maar voor de deur van het Bijbels Museum loop je zo over water. Bezoekers trotseren de natuurwetten tijdens de Museumnacht. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Neem ook een hapje van de bible burger en doe mee aan een snelcursus wijn maken.

Stel je eigen programma samen voor de Museumnacht Amsterdam.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum prikkelt de zintuigen. Proef van een levensgrote Nachtwacht. Wees gerust het is niet de echte, maar een meer smakelijk exemplaar.

Delft

Tip: Delft viert zijn eerste Museumnacht. Vind meer informatie over de nachtelijke activiteiten van de Delftse musea.

Iets leuks doen dit weekend? Houd de UITagenda van DagjeWeg.NL in de gaten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 november 2010 - 201