De Ruyter tovert brieven uit koker

Koker #MichieldeRuyter bevat stiekeme brief

Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2010 Opmerkelijk Vlissingen, Zeeland Het standbeeld van Michiel de Ruyter geeft nog meer geheimen prijs. Bij de restauratie van het beeld werd donderdag al een koker ontdekt in het voetstuk. Vandaag blijkt ook de inhoud van deze koker verrassend.

Voor het openen van de koker was al bekend dat hierin twee oorkondes moesten zitten. Dat bleek vandaag ook zo te zijn, maar de koker had nog meer verrassingen. De loodgieter die in 1894 de koker na het toevoegen moest dichtmaken, voegde stiekem zelf een briefje toe. Hiermee liet hij ongevraagd weten de loodgieter te zijn die de koker sloot. Tenminste, dit veronderstelt archivaris Ad Tramper.

Foto's

Bij de oorkondes en de brief zaten er ook foto's van het standbeeld verstopt. Vier foto's uit de tijd dat het beeld van De Ruyter nog op het De Ruyterplein stond en vier gemaakt op de huidige locatie. Ook deze foto's hoorden niet in de koker te zitten.

Restauratie

Wethouder Piet Polderman vindt het een leuk idee om ook nu iets in de koker te stoppen. Wat er dan in moet? Om dat te bedenken heeft hij nog een half jaar de tijd. Zo lang gaat de restauratie van het standbeeld nog duren.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:08:39 · Gepubliceerd: 2010-11-12 13:44:03 - 886

Dit past bij 'De Ruyter tovert brieven uit koker'