1

Zesde bruinvis gered

SOS Dolfijn rukt voor de vierde keer in vijf dagen uit #bruinvis

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 24 februari 2011 Natuur Harderwijk, Gelderland De medewerkers van SOS Dolfijn hebben het er maar druk mee. Woensdagochtend strandde de vijfde bruinvis in vier dagen aan. Inmiddels heeft de stichting al zes bruinvissen opgevangen.

Woensdag kwam er een oproep uit Katwijk. Een bruinvis was verzeild geraakt in een staand-want visnet en kon er niet meer uit. Gelukkig wist de KNRM Katwijk met mensen van het EHBZ netwerk (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) het dier uit het net te bevrijden. Vervolgens is de bruinvis met de dierenambulance naar Harderwijk vervoerd. De bruinvis, met de naam Keesje,  wordt nu onderzocht.

Zes bruinvissen

Het is de vierde keer in vijf dagen dat SOS Dolfijn voor een gestrande bruinvis moest uitrukken. Inmiddels zwemmen er zes bruinvissen in het opvangcentrum in Harderwijk. Het was voor het laatst in 2006 dat er in februari zoveel meldingen kwamen.

Geluksvogel

Volgens Jolanda Meerbeek, hoofd van het opvangcentrum van SOS Dolfijn, heeft Keesje geluk gehad. "Dit diertje heeft geluk gehad dat mensen het op tijd uit het net konden halen. We weten ook dat het anders had kunnen aflopen. Wanneer een bruinvis in een net verstrikt raakt is de kans op verdrinking erg groot. Een bruinvis moet namelijk aan de oppervlakte komen om adem te halen via zijn blaasgat."

Wie de geredde bruinvissen wil zien moet naar het Dolfinarium Harderwijk. Hier is het opvangcentrum van SOS Dolfijn gevestigd.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 februari 2011 - 337