1

Kamperen liever bij de boer

Kampeerders slapen het liefst bij de boer #kamperen

Campings Nieuws door

archief oud artikel 9 maart 2011 Toerisme Kamperen, in 2010 was het al populair onder Nederlandse vakantiegangers. Ook dit jaar wordt verwacht dat het aantal kampeerders toeneemt. En waar kamperen we het dan het liefst? Bij de boer natuurlijk!

In 2011 willen we nomadisch leven en boerderijdieren knuffelen. Tenminste, dat staat op de Trendlist 2011 van het trendwatchbureau Hbmeo. Een combinatie die te vinden is tijdens een kampeervakantie bij de boer. Willem van den Berg, voorzitter van de Stichting Vrije Recreatie (SVR) ziet dat kamperen bij de boer mateloos populair is. "We weten dat er vorig jaar door onze 150.000 leden ruim zeven miljoen overnachtingen bij één van 'onze' 2000 boeren zijn geboekt."

Ook ziet de SVR dat een vakantie zonder toeters en bellen meer in trek is. "Veel recreanten hebben hun vakantie de laatste jaren gewijzigd. De animo om heel basic te kamperen is toegenomen." Dit baseert de stichting op onderzoek op de eigen SRV-vakantiebeurzen.

Glamping

In tegenstelling tot het back to basic kamperen is ook het nieuwe fenomeen glamping opgedoken. Ook deze luxe vorm van kamperen is onverminderd populair, vooral in het buitenland. Volgens Ad Vonk, woordvoerder van de ANWB, gaan mensen dan ook niet uit armoede bij de kamperen bij de boer. "Het boerenleven is buitengewoon in trek! Kijk naar de populariteit van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw", beargumenteerd hij in de Telegraaf.

Lees meer nieuws over kamperen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 maart 2011 - 312