Keukenhof 2011 is geopend!

Duitse presidentsvrouw opent #Keukenhof officieel

Keukenhof Nieuws door

archief oud artikel 23 maart 2011 Natuur Lisse, Zuid-Holland Bettina Wulff, de Duitse presidentsvrouw, opende woensdagmiddag de Keukenhof in Lisse. Ook de bondspresident Christian Wulff en prins Willem-Alexander waren aanwezig. Het thema van de Keukenhof is dit jaar Duitsland - Land van Dichters en Denkers.

Vanaf donderdag kan iedereen zich vergapen aan de bloemenpracht van de Keukenhof. Bettina Wulff, de Duitse presidentsvrouw, verklaarde de tuin woensdag officieel voor geopend. Haar man, bondspresident Christian Wulff, en prins Willem-Alexander waren ook aanwezig. Het is de 62e keer dat de Keukenhof is ingericht als één grote bloemenzee. In de afgelopen maanden zijn er zo'n zeven miljoen bloembollen de grond ingegaan.

Duitsland

Duitsland is de belangrijkste exportmarkt voor de Nederlandse bloembollen. Het is dan ook geen wonder dat het thema van de Keukenhof dit jaar om Duitsland draait. Het thema is Duitsland - Land van Dichters en Denkers. Het hoogtepunt is een groot mozaïek van de Brandenburger Tor met meer dan 100.000 bloembollen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 maart 2011 - 293