Feest mee op gratis festivals

Zomer vol gratis festivals

Redactioneel door

archief oud artikel 6 april 2011 Cultuur De zon brandend op je huid, een biertje in de hand en live muziek klinkt van het podium. Dat is toch het ultieme zomergevoel? Laat de zomer niet voorbij gaan zonder een festival te bezoeken. En een lege portemonnee is geen excuus meer, want deze zijn gewoon gratis!

Den Haag leeft iedere zomer op met het gratis festival Parkpop. Dat het festival zonder te betalen toegankelijk is, doet niets af aan de programmering. Dit jaar komt bijvoorbeeld Jamie Cullum een showtje weggeven. Ook Go Back To Zoo en Staff Benda Belili geven hun acte de presence in het Haagse Zuiderpark. De artiest van vorig jaar was bij nader inzien toch niet welkom in de hofstad. Snoop Dogg moest plaats maken voor Alpha Blondie.

Citymoves

Het reizende festival Citymoves brengt de vetste dj's misschien wel naar jouw eigen stad! Armin van Buuren, Sunnery James & Ryan Marciano, dat zijn geen onbekende namen. Ook bekende artiesten als Alain Clark tot de Partysquad reizen mee met Citymoves. Op 30 april viert Citymoves een speciale Koninginnedag samen met de Leidenaren. Dit festival is gratis! Dus feest met Armin van Buuren op deze Q-Day. Citymoves komt ook naar Alkmaar (22 mei), Den Bosch (2 juni), Zwolle (11 september). Toegang tot deze festivals kost 12,50 euro per persoon.

Dancetour

Liefhebbers van dance komen deze zomer gratis aan hun trekken. Het gratis toegankelijke dance evenement Dancetour toert ook dit jaar weer langs twaalf steden in Nederland. Van noord naar zuid, overal is deze zomer dancemuziek te horen van dj's als Afrojack, Marco V en Quintino. Arnhem, Dordrecht, Maastricht, Lelystad, Breda en Leeuwarden, kijk snel of Dancetour ook bij jou in de buurt langskomt.

Schollenpop Scheveningen

Op het strand genieten van de leukste popbands van Den Haag, dat kan toch niet beter? Schollenpop is na Parkpop het grootste festival van Den Haag. Samen met het Vestia House of Rockstage worden bands uit de regio geselecteerd om op het podium te schitteren. Lola Kite, Krystl, Sonic Syndicate, komen dit jaar ook naar het Zuiderstrand van Scheveningen. Voor iedereen die van pop en rock houdt!

Beachfestival Vlieland

"Het strandfeest van het jaar!" Dat is het Beachfestival Vlieland Groet! Dit jaar staat het strand van Vlieland vol met festivalgangers voor de vierde editie van dit zonnige festival. De line-up van het evenement is nog niet bekend, maar bekijk alvast de promo van vorig jaar:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-04-05 11:15:13 - 932

Dit past bij 'Feest mee op gratis festivals'