Sotheby's veilt Stuyvesant collectie

Opbrengst veiling wordt geschat op één miljoen euro #Sotheby

Nieuws over de Stuyvesant collectie Nieuws door

archief oud artikel 12 april 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Vorig jaar werd het eerste deel van de enorme Stuyvesant collectie geveild. Volgende week gaat het tweede deel onder de hamer bij Sotheby's.

Directeur van de Turmac tabaksfabriek in Zevenaar, Alexander Orlow, had genoeg van de saaie fabriekshallen. Met kunstwerken en schilderijen fleurde hij zijn fabriek op ter educatie van zijn medewerkers. Zijn verzameling groeide uit tot de zogenaamde BATartventure Collection. De collectie, beter bekend als de Peter Stuyvesant Collectie, is één van de oudste en belangrijkste bedrijfscollecties.

Sotheby's

Vorig jaar werd het eerste deel van de collectie geveild. De 163 geveilde schilderijen en sculpturen bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam leverde ruim 13,5 miljoen euro op, veel meer dan de verwachte opbrengst van 4 tot 5 miljoen. Volgende week dinsdag 19 april gaat het tweede deel van de collectie onder de hamer. Aankomende donderdag beginnen de kijkdagen en kan iedereen de kunstwerken bewonderen. De opbrengst van deze veiling wordt geschat op één miljoen euro. Maar dat is een voorzichtige schatting, is te lezen in het NRC Handelsblad.

De opbrengst van de veiling wordt geschat op één miljoen euro
Lees het laatste nieuws over de Stuyvesant collectie op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 april 2011 - 173