Noordoostpolder geen Werelderfgoed

Gemeenteraad Noordoostpolder voelt niets voor status van #Werelderfgoed

Nieuws door

archief oud artikel 29 april 2011 Natuur Emmeloord, Flevoland De Noordoostpolder wordt niet genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. De gemeenteraad vergaderde gisteravond over een eventuele nominatie, maar de meerderheid van de gemeenteraad voelt niets voor die status.

"Je moet er rekening mee houden dat er met de status iemand naast je op de bok komt zitten die de leiding overneemt", zegt Jelle Visser (ChristenUnie-SGP) vandaag in De Stentor. De status van UNESCO Werelderfgoed levert, zo vreest de gemeenteraad, vooral extra regels op. Er zou bijvoorbeeld niets meer aan het landschap mogen veranderen: een groot nadeel voor het bedrijfsleven. Het idee om de Noordoostpolder op de erfgoedlijst te zetten komt overigens niet uit de Noordoostpolder zelf, het is een idee van staatssecreatris Halbe Zijlstra (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

De Werelderfgoederenlijst van UNESCO is een lijst van bijzondere gebieden of plekken op de wereld die door UNESCO als beschermd gebied worden gezien. Nederland heeft negen werelderfgoederen:

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 14:37:47 · Gepubliceerd: 29 april 2011 - 361

Dit past bij 'Noordoostpolder geen Werelderfgoed'