Koninginnedag 2011 vooral rustig

Heel veel afval na #Koninginnedag

Koninginnedag Nieuws door

archief oud artikel 2 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De oranje pruiken kunnen terug de kast in, want Koninginnedag 2011 zit er weer op. Dit jaar is het oranje feest rustig verlopen.

Koninginnedag 2011 is over het algemeen gemoedelijk en feestelijk verlopen. De politie in Amsterdam en Rotterdam noemen Koninginnedag dit jaar 'beheersbaar'. "De sfeer is goed gebleven. Zo hoort een Amsterdamse Koninginnedag te zijn", zei de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. De politie had het vooral druk met vernielzuchtige feestvierders. In Amsterdam werden de meeste mensen aangehouden, namelijk 333 arrestanten. Die mochten mee naar het bureau voor vernieling, mishandeling of openbare dronkenschap. In Eindhoven, Utrecht en Rotterdam was het vooral een 'geweldig feest'.

Afval

Het enige wat overblijft na een geslaagde Koninginnedag is afval, heel veel afval. In Amsterdam alleen al gaat het om 185 ton afval. In totaal waren vierhonderd mensen op zondag tot 10:00 uur 's avonds bezig om alles weer brandschoon te krijgen.

"De sfeer is goed gebleven. Zo hoort een Koninginnedag te zijn"
Koninginnedag zit er weer op, maar Bevrijdingsdag komt er aan! Lees: Vier de Bevrijdingsdag.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 mei 2011 - 875