Wageningen strijdt voor 5 mei

Harde afspraken met Defensie over 5 meifestiviteiten #bevrijdingsfestival

Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2011 Cultuur Wageningen, Gelderland Het laatste kabinet Balkenende wilde de traditionele 5 meiviering in Wageningen beëindigen. Onbestaanbaar, vindt burgemeester Geert van Rumond. Nog dit jaar wil Wageningen harde afspraken maken met Defensie om de 5 meifestiviteiten zeker te stellen.

Het is een jarenlange traditie, de 5 meiviering in Wageningen. De stad wil de jaarlijkse festiviteiten rond het bevrijdingsfestival dan ook graag behouden. Het laatste kabinet Balkenende dreigde roet in het eten te gooien. Maar: "na veel maatschappelijke en politieke onrust over dat voornemen beloofde de krijgsmacht ons tot 2013 ondersteuning. Over de periode daarna willen we graag zo snel mogelijk duidelijkheid." Dit zegt burgemeester Geert van Rumond in De Telegraaf.

Bevrijdingsfestival Wageningen

Burgemeester Rumond betoogt in dezelfde krant dat de grote bezuinigingen binnen Defensie geen obstakel hoeven te zijn. "Het gaat ons vooral om de logistieke ondersteuning met materieel en militair personeel. De financiele bijdrage beperkt zich tot slechts 15.000 euro per jaar.

Laatst gewijzigd: 2011-06-20 17:08:31 · Gepubliceerd: 10 mei 2011 - 77

Dit past bij 'Wageningen strijdt voor 5 mei'