Dodelijk ritje in achtbaan Phantasialand

Duitser (48) overlijdt in achtbaan #Phantasialand

Phantasialand Keulen Nieuws door

archief oud artikel 16 mei 2011 Opmerkelijk Een bezoek aan Phantasialand in Keulen eindigde zaterdagmiddag dramatisch voor de 48-jarige Duitser Uwe. Na een ritje in achtbaan Black Mamba bleef de man levenloos in het karretje achter. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.

Samen met zijn jeugdgroep bestaande uit 14 jongeren bezocht de 48-jarige Duitser Uwe zaterdag Phantasialand in Keulen. Na een ritje in de achtbaan Black Mamba bleef de man levenloos in zijn karretje, schrijft Bild. Toen de bezoekers de dode man opmerkten, is er nog geprobeerd hem te reanimeren. Dit mocht helaas niet baten. De vijf loopings met een snelheid van 80 kilometer per uur werden de man fataal.

Dodelijke rit

Het ritje in de achtbaan duurt maar een minuut, maar stelt passagiers onder extreme belasting. Voor mensen met hartklachten kan dit teveel zijn. Er zijn maar enkele gevallen bekend van een rit in een achtbaan met een dodelijke afloop. In de VS stierven twee mensen in een achtbaan. Een 14-jarige jongen stierf in 2007 aan een hartaanval in de Rock'n'-Roller-Coaster in Disneyland Parijs.

Een dagje uit met minder risico? Ga dan een dagje naar een museum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 16 mei 2011 - 1277