100 jaar Rembrandthuis

Gratis avondopenstelling met extra activiteiten #Rembrandthuis

Het Rembrandthuis Nieuws door

archief oud artikel 10 juni 2011 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Vandaag precies honderd jaar geleden stapte koningin Wilhelmina als eerste bezoeker Museum Het Rembrandthuis binnen. Alle reden om een feestje te vieren!

De voormalige woon- en werkomgeving van Rembrandt is vanavond voor iedereen gratis toegankelijk. In de afgelopen jaren is Museum Het Rembrandthuis steeds meer in de oude staat hersteld. Van 18:00 uur tot 22:00 uur vanavond krijgen gasten in iedere kamer extra toelichting. Voor kinderen is er een kinderworkshop, waar ze zelf een ets maken.

Schilderij Swalmius

De huidige directeur belooft de bezoekers om altijd een schilderij van Rembrandt in huis te hebben. Wat dat betreft zit hij de komende zeven jaar gebakken, want het museum leent een recent portret van Rembrandt van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Het gaat om het in 1637 geschilderde 'Portret van Eleazar Swalmius'. Swalmius was een gereformeerd predikant in Amsterdam. Lange tijd bleef twijfelachtig of Rembrandt de schilder van het portret was, maar na restauratie was deze twijfel verleden tijd. Ook het schilderij 'Oude man met tulband', uit de Kremer collectie, is in het Rembrandthuis te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-10 09:09:59 - 199