1

SS Rotterdam te koop

Woningcorporatie wil van het schip af #ssrotterdam

De Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 14 juni 2011 Zakelijk Rotterdam, Zuid-Holland Woningcorporatie Woonbron doet het schip De Rotterdam van de hand. Voor een redelijke prijs wil de organisatie van het dure cruiseschip af.

Het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn kwam eerder in opspraak door de dure renovatie. De woningcorporatie trok eerst zes miljoen euro uit voor de restauratie van het schip. Deze kosten liepen op tot 240 miljoen euro. Woonbron kwam in zwaar weer en werd onder toezicht geplaatst. De Rotterdam is nu gelukkig klaar en doet dienst als hotel en conferentiecentrum. Voor Woonbron is het mooi geweest. De woningcorporatie stelt dat het niet hun taak is zoveel geld te besteden aan het schip. Voor een redelijk bedrag geeft Woonbron dan ook graag het stokje door.

De Rotterdam

Volgens de organisatie van De Rotterdam is het al sinds 2007 de bedoeling dat Woonbron het schip van de hand doet. "Het is de wens van Woonbron dat het schip in Rotterdam blijft." Op de website laat de organisatie weten positief te zijn over de toekomst. "Voor de gast verandert er niets. Een ieder is van harte welkom aan boord!"

De Rotterdam kent al een uitgebreide geschiedenis op DagjeWeg.NL. Lees ook:

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 14 juni 2011 - 378