1

Klassiek voor iedereen

Vijfde editie #FestivalClassique start in de kroeg

Festival Classique Nieuws door

archief oud artikel 14 juni 2011 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Kroegtijgers, zwangere vrouwen en peuters. De vijfde editie van Festival Classique brengt klassieke muziek voor ieder oor. Vanavond start het festival met Klassiek in de Kroeg.

Heeft u niets met klassieke muziek? Dan brengt Festival Classique hier misschien verandering in. De vijfde editie van dit festival brengt klassieke muziek voor een breed publiek. Het thema is Buiten.Gewoon. Klassiek. Van kleine, intieme concerten tot de gratis concerten in het Festivalcafé en als klap op de vuurpijl het Hofvijverconcert. Het festival start vanavond en duurt tot en met 19 juni.

Klassiek in de Kroeg

Het Festival Classique reist vanavond naar de 17e-eeuwse Engelse pubs. Volksmuziek, klassieke muziek van Henry Purcell en bierspelletjes. Een verrassende mix om het festival mee te beginnen. Stap de kroeg in voor het programma Klassiek in de Kroeg.

Bach in de Bajes

Inspiratie haalde 's werelds meest beroemde componist zelfs uit de gevangenis. Johannes Sebastiaan Bach zat namelijk in 171 een maand lang opgesloten in de gevangenis van Weimar. Festival Classique zoekt de onverwachte inspiratiebron van Bach op in de Gevangenpoort. Hier brengen Ralph Rousseau en Pieter-Jan Belder de sonates voor viola da gamba en klavecimbel ten gehore. De muziek wordt afgewisseld met verhalen over J.S. Bach. Meer informatie over Bach in de Bajes.

Babyconcert

Dat Festival Classique alle leeftijden aan klassieke muziek wil laten proeven blijkt met dit programmaonderdeel. De Babyconcerten. In 2010 organiseerde het festival voor het eerst deze speciale concerten. Alleen muziek en zang stimuleren de kleinsten al in hun muzikale gaven. Nieuw: Bolle Buiken, Ronde Klanken. Festival Classique geeft voor zwangere vrouwen een speciaal concert. Want, als het kindje nog niet geboren, ontspanning en mooie muziek hebben al een goede invloed.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 14 juni 2011 - 142