Mars der Beschaving is er klaar voor

Deelnemers #marsderbeschaving in Den Haag

Kunstenaars marcheren voor beschaving Nieuws door

archief oud artikel 27 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Het Malieveld in Den Haag is vandaag bomvol met demonstranten die meedoen aan de Mars der Beschaving. De deelnemers protesteren tegen de cultuurbezuinigingen.

Gisteren vertrokken de honderden deelnemers aan de Mars der Beschaving om 20:00 uur vanuit Rotterdam naar Den Haag om actie te voeren tegen de cultuurbezuigingen. "De stoet was enkele kilometers lang", zegt de organisatie. "We kregen veel positieve reacties langs de weg en de tocht verliep dan ook erg gemoedelijk en vrolijk. Er waren nauwelijks problemen onderweg. Slechts een enkeling viel uit, doordat ze last hadden van blaren." Vandaag doen de demonstranten mee aan een manifestatie op het Malieveld. Deze actie duurt tot 15:30 uur, omdat dan in de Tweede Kamer het debat over de cultuurbezuinigingen begint.

Oerol

Vrijdag was de aftrap van de Mars der Beschaving op Terschelling. Het publiek van Oerol, kunstenaars en andere mensen vormden samen op het strand het logo van de actie. Daarna sprongen alle 6000 mensen in de zee, in een duik naar Den Haag.

"Slechts een enkeling viel uit, doordat ze last hadden van blaren"

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-27 09:07:04 - 403