NAi museum heropent haar deuren

Nederlands Architectuurinstituut is nu #NAi museum voor architectuur

Musea Nieuws door

archief oud artikel 30 juni 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Op de noordgevel van het NAi-gebouw telt een klok de seconden af naar de grote opening. Vanaf vandaag is het NAi, museum voor architectuur weer open voor bezoekers.

Sinds 2001 waren er plannen om het Nederlands Architectuurinstituut uit te breiden, maar pas vorig jaar kon de verbouwing en uitbreiding beginnen. Scheuren in de keldervloer en muren vertraagden de bouw aanzienlijk. Maar eindelijk is het dan zo ver en opent NAi weer haar deuren.

NAi opent met 3 nieuwe tentoonstellingen

Schatkamer

Nog niet alle onderdelen van de uitbreiding zijn af. De vijver wordt nog aangepast, zodat deze toegankelijk is voor bezoekers. Ook aan de Schatkamer, waar topstukken uit de Nederlandse architectuur staan, wordt nog flink geklust. Deze is vanaf 8 september te bewonderen. Maar de bezoekers hoeven niet te treuren, want er zijn maar liefst drie tentoonstellingen te bezichtigen.

Nieuwe tentoonstellingen

Dwarsdesign toont de verhoudingen tussen de Nederlandse en de Chinese architectuur. Daarbij is ook werk te bewonderen van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei die eerder door de Chinese autoriteiten was opgepakt. Of architectuur kan bijdragen aan een duurzamere samenleving is te zien in de tentoonstelling Testify!. De derde en tevens vaste tentoonstelling, is "Stad van Nederland". De bezoekers worden door een audiovisuele gang rondgeleid naar een overzicht van ontwerpen van beroemde Nederlandse gebouwen. De tentoonstelling eindigt met een kijkje in de toekomst.

Om de heropening te vieren is de entree gratis voor alle bezoekers van het NAi van vandaag tot en met zondag 3 juli.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-30 16:19:18 - 441