1

Cadeautje voor Boijmans

#Boijmans van Beuningen krijgt 2,5 miljoen subsidie

Museum Boijmans van Beuningen Nieuws door

archief oud artikel 4 juli 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Hoewel veel culturele instellingen moeite moeten doen om hun hoofd boven water te houden, wordt Museum Boijmans van Beuningen gespekt met een subsidie van 2,5 miljoen euro.

Vorige week stemde een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad voor het voorstel van D66 om Museum Boijmans van Beuningen financieel te steunen met een subsidie van 2,5 miljoen euro. De steun is hard nodig en wordt gebruikt om het museumdepot op te knappen. Bij regenval lopen vijf opslagruimtes onder water, waardoor de opgeslagen kunst groot gevaar loopt. "Hier ben ik echt ontzettend blij mee!", zegt Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans van Beuningen.

Collectiegebouw

Ook is er het plan om een collectiegebouw te maken voor het museum, om nog meer kunstwerken te kunnen opslaan. Het gebouw is voor een deel ook toegankelijk voor publiek. Het project gaat ongeveer veertig miljoen euro kosten.

De steun is hard nodig en wordt gebruikt om het museumdepot op te knappen
Vorig jaar is het musemdepot van Museum Boijmans van Beuningen twee keer onder water gelopen. Lees: Alle schilderijen zwemmen in het water.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 4 juli 2011 - 219