Tour de France morgen de bergen in

Spring op de fiets en rij je eigen #TourDeFrance

Fietsroutes Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2011 Sport Het is zomer. De zon schijnt volop in Frankrijk en het is druk aan de kanten van de wegen. Duizenden toeschouwers moedigen hun wielrenners aan bij de Tour de France. Vandaag is de elfde etappe die leidt door het zuiden van Frankrijk. Ook in Nederland is er genoeg te doen voor fietsliefhebbers.

Het wordt opnieuw een spannende dag. De route van Blaye-les-Mines naar Lavaur is de laatste sprintetappe voordat de wielrenners de bergen intrekken. De Tour de France 2011 valt nu al op door de grote valpartijen en de vele uitvallende wielrenners. Twintig wielrenners stapten al van de fiets en houden de Tour voor gezien. De internationale wielrenunie UCI stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de vele valpartijen in de Ronde van Frankrijk.

Johnny Hoogerland houdt het vol ondanks de 33 hechtingen

Hoogerland houdt vol

Johnny Hoogerland houdt het nog steeds vol. Afgelopen zondag werd de Nederlandse wielrenner van de weg geduwd door een auto van de Franse televisie. Hij belandde in het prikkeldraad en hield er 33 hechtingen in zijn benen en bil aan over. Na de rustdag van maandag ging de huidige drager van de bolletjestrui gisteren weer van start. Op zes minuten afstand van winnaar André Greipel kwam Hoogerland over de streep. Hij behoudt daardoor zijn wit-rode trui.

Wielermuseum

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de Tour, heeft DagjeWeg.NL een aantal leuke activiteiten. Het Nationaal Fietsmuseum Velorama laat je de geschiedenis van de fiets zien en zijn relatie met de Nederlander. Wil je meer weten over de historie van de wielersport, reis dan af naar België en stap binnen bij het Wielermuseum. Bekijk de vele foto's, video's en andere herinneringen aan de Tour van vroeger met zijn fietshelden.

Maak je eigen Tour de France

Voor de actieve wielrenfanaten is alleen kijken niet voldoende. Ardenne-Aventures plant tal van leuke fietsroutes, zowel voor wielrenners als voor mountainbikers. Ook Club Actif organiseert mini-versies van de Tour de France in de Nederlandse en Belgische Ardennen. Dus spring op je fiets, trap op je pedalen en beleef je eigen Tour de France. Vergeet niet een stukje zeemleer of biefstuk mee te nemen tegen zadelpijn!

Op zoek naar een andere fietsroute in Nederland? Bekijk dan ons overzicht van alle fietsroutes.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-13 12:47:51 - 936