Onbeperkt door Nederland treinen met de Tienertoer

CJP en NS blazen #Tienertoer nieuw leven in

Nieuws door

archief oud artikel 25 juli 2011 Cultuur Voor drieëndertig euro drie of vier dagen onbeperkt door Nederland met de trein. Dat kan deze zomer door middel van de Tienertoer . Tenminste, als je tussen de twaalf en achttien jaar oud bent en in het bezit van een CJP-pas.

De Tienertoer is niet nieuw. In 1969 is het initiatief ontstaan om de jongeren uit die tijd kennis te laten maken met cultuur, geschiedenis en topografie. De jongeren van de huidige generatie zijn dan misschien wat minder geïnteresseerd in het educatieve aspect van een treinreis, maar voordelig onbeperkt treinreizen is natuurlijk altijd leuk. CJP-directeur Walter Groenen: ''We maken ons sterk om jongeren te verleiden meer culturele activiteiten te ondernemen. De Tienertoer is het perfecte excuus om dat te doen.''

Onbeperkt door Nederland treinen? Met de Tienertoer kan dat voordelig!

Na zeventien jaar afwezigheid vonden CJP en de NS het tijd om de Tienertoer nieuw leven in te blazen. Deze zomer is de Tienertoer nog een proef. Is het animo voor het initiatief groot, dan besluiten CJP en NS wellicht om de Tienertoer voorgoed in te voeren.

Ben je dus tussen de twaalf en achttien jaar oud én in het bezit van een CJP-pas? Dan kun je tussen 27 juli en 17 augustus drie of vier dagen door Nederland reizen met de Tienertoer.

Zin gekregen in een stedentrip ?

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:11:25 · Gepubliceerd: 2011-07-25 10:17:47 - 7591

Dit past bij 'Onbeperkt door Nederland treinen met de Tienertoer'

17 reacties: