1

Golden Earring verovert Haags museum

Ook eigen postzegel voor Haagse rockband #GoldenEarring

Haags Historisch Museum Nieuws door

archief oud artikel 22 augustus 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De makers van de populaire nummers That Day, Eight Miles High en When the Lady Smiles zijn dit jaar vijftig jaar bij elkaar. Tijd om de Haagse rockband Golden Earring in het zonnetje te zetten.

Het Haags Historisch Museum toont vanaf 3 september de geschiedenis van de Golden Earring. Vanaf het ontstaan van de band in 1961 - onder de toenmalige naam The Tornados - tot aan de stembandproblemen van bandlid George Kooymans van eind vorig jaar. Naast T-shirts, lp's en posters is er ook aandacht voor de muziek zelf en het uitgaansleven in Den Haag in de jaren zestig en zeventig. De tentoonstelling duurt tot en met 26 februari 2012.

De Golden Earring krijgt ook een eigen postzegel als jubileumgeschenk

Eigen postzegel

Naast een eigen tentoonstelling, trakteert TNT Post de bekende band op een eigen postzegel vanwege het jubileum. De speciale postzegels zijn vanaf deze week te koop bij alle Bruna-vestigingen. De band werkt momenteel aan een nieuw album dat naar verwachting dit najaar verschijnt.

Op zoek naar een museum in de buurt? Bekijk ons overzicht van alle musea.

Laatst gewijzigd: 2011-08-22 16:47:42 · Gepubliceerd: 22 augustus 2011 - 264

Activiteiten Haags Historisch Museum

Nu te bezoeken

Haagse Harry, dûh tètaunstelling!!


‘Kèk mè nâh!!’ De weinig genuanceerde en luidruchtige inwoner van Den Haag heeft zijn eigen tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

Grote Poppenhuis Den Haag weer te zien in speciale expo


Het Grote Poppenhuis van Lita de Ranitz is weer terug in het Haags Historisch Museum. Kom langs en kijk binnen bij de Haagse high society van 100 jaar geleden!