Nederlandse boeken in trek bij Chinese uitgevers

Nederland is eregast bij de Beijing International Book Fair #BIBF

Nieuws door

archief oud artikel 25 augustus 2011 Cultuur De Nederlandse boeken zijn niet aan te slepen in China. Chinese uitgevers storten zich massaal op de Nederlandse literatuur om te kijken of de boeken zich lenen voor vertaling. De Beijing International Book Fair (BIBF) vindt plaats van 31 augustus tot 4 september in China. Nederland is eregast op de boekenbeurs.

Diverse gerenommeerde Chinese uitgeverijen hebben al meer dan zeventig titels opgevraagd om te kijken of deze boeken geschikt zijn om te vertalen. Meer dan vijftien Nederlandse uitgevers en ruim twintig prominente schrijvers uit Nederland reizen de komende dagen af naar Beijing om de Nederlandse boeken onder de aandacht te brengen. Onder de auteurs bevinden zich onder meer Anna Enquist, Midas Dekkers, Geert Mak en Adriaan van Dis.

Naast de boeken zijn er ook tentoonstellingen over de Nederlandse cultuur

Boekenpresentatie

Het Nederlandse Letterfonds is sinds 2005 actief op de Chinese boekenmarkt. In die periode zijn ruim vijftig Nederlandse literaire werken vertaald en uitgebracht in China. Op dit moment zijn ongeveer 75 titels van onder meer de auteurs Cees Nooteboom, Herman Koch en W.F. Hermans in voorbereiding om uitgegeven te worden. Het grootste deel daarvan wordt vlak voor de opening van de beurs gepresenteerd.

Elsevier en Van Gogh

Naast de afgevaardigde auteurs, gaan ook een vijftiental Nederlandse uitgeverijen naar de Chinese boekenbeurs. Onder meer de uitgeverijen Brill, Wolters Kluwer en Elsevier tonen hun literaire waren in de Nederlandse stand op de beurs. Naast de boeken zijn er ook een aantal tentoonstellingen over de Nederlandse cultuur, waaronder één over Vincent van Gogh. Staatssecretaris Halbe Zijlstra opent komende woensdag de boekenbeurs samen met zijn Chinese collega.

Boekenwurmen, pas op: Bibliotheken gaan potdicht.

Laatst gewijzigd: 2011-08-25 10:39:32 · Gepubliceerd: 2011-08-25 10:14:08 - 724

Dit past bij 'Nederlandse boeken in trek bij Chinese uitgevers'

1 reactie