1

Laatste bladzijde voor boekenwinkel Notting Hill

Beroemde boekenwinkel uit romantische komedie gaat sluiten #travelbookshop

Bibliotheken gaan potdicht Nieuws door

archief oud artikel 25 augustus 2011 Showbizz In één klap werd de Londense boekenwinkel The Travel Bookshop wereldberoemd dankzij de romantische kaskraker Notting Hill. Twaalf jaar later dreigt de befaamde winkel dan toch te sluiten. Er zijn tot nu toe geen kopers gevonden om de winkel over te nemen.

The Travel Bookshop werd in 1999 vereeuwigd in de film Notting Hill. De Amerikaanse filmster Anna Scott (Julia Roberts) ontmoette daar de eenvoudige Engelse boekhandelaar William Thacker (Hugh Grant). Eén van de beroemdste scènes speelt zich af in de boekenwinkel, wanneer Thacker aan Scott probeert uit te leggen waarom hun liefde onmogelijk is.

Boekenwinkel had prominente rol in film Notting Hill

Ontlezing

Ook Engeland heeft te kampen met een dalende boekenverkoop. Oorzaken zijn de komst van digitale boeken en e-readers. Ook de ontlezing speelt een rol. Kleine, zelfstandige boekenwinkels strijden om hun voortbestaan. The Travel Bookshop stond sinds mei te koop. Pogingen van lokale schrijvers om de winkel te redden hebben tot dusver geen succes gehad. De winkel houdt nog twee weken uitverkoop. Daarna sluit het boek definitief voor The Travel Bookshop.

Niet alleen boekenwinkels hebben het zwaar. Lees ook: Bibliotheken gaan potdicht.

Laatst gewijzigd: 2011-08-25 11:36:35 · Gepubliceerd: 25 augustus 2011 - 273