Neushoornhoorns gejat uit Natuurhistorisch Museum

Internationale bende slaat slag #neushoorn

Natuurhistorisch Museum Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 29 augustus 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Inbrekers hebben vrijdagavond twee neushoornhoorns gejat uit het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Gelukkig zijn er geen andere objecten gestolen of beschadigd.

Dat meldt het Natuurhistorisch Museum op zijn website.

Neushoornkop

De twee dieven sloegen rond 22.30 uur de voordeuren aan diggelen en klommen met een ladder naar de polyester neushoornhop in het trappenhuis. Met een voorhamer werd de kop van de muur geslagen en vervolgens van zijn hoorns ontdaan. Op beelden van de beveilingscamera is te zien hoe de inbrekers binnenkomen en weer vertrekken.

Het Natuurhistorisch Museum had de neushoornkop met hoorns sinds 1992 in bezit. De kop was in de Rotterdamse haven onderschept door de douane.

Internationale bende

Waarschijnlijk is de diefstal het werk van een internationale bende. In de afgelopen maanden zijn er uit verschillende Europese musea neushoornhoorns gejat. De hoorns zijn erg gewild in Oost-Azië, waar ze ingrediënt zijn van pillen en poeders die seksueel stimulerend en genezend zouden werken. De prijs van een hoorn kan op de zwarte markt oplopen tot 75.000 euro per kilo.

Op 16 juni probeerden twee Poolse dieven een neushoornhoorn te stelen uit het Aquarium Museum in Luik.

Laatst gewijzigd: 2011-08-29 08:20:38 · Gepubliceerd: 2011-08-29 07:53:46 - 162