1

Museumnacht Den Haag 2011

Tientallen musea gooien hun deuren open voor #Museumnacht 2011

Nieuws door

archief oud artikel 2 september 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Zaterdag 3 september is het voor de tweede keer Museumnacht in Den Haag. Na het grote succes van vorig jaar hebben maar liefst 38 locaties besloten hun deuren tot diep in de nacht open te houden voor bezoekers.

Tijdens de Museumnacht kunnen mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met al het moois dat Haagse musea te bieden hebben. Het thema van dit jaar is 'Zie dubbel zo veel'. Deelnemende organisaties haalden hier hun inspiratie uit en ontwikkelden een programma met een dubbele dosis cultuur.

Alles wordt uit de kast getrokken. Zie hoe cartoontekenaars dikke pillen vertalen naar stripvorm in de Centrale Bibliotheek, volg een flitsrondleiding van dertig minuten in het Mauritshuis, ga biechten in het Museum voor Communicatie of beleef een nacht van griezel en mysterie in Museum de Gevangenpoort.

Nachtbraken

Altijd al eens willen dansen in een museum? Verschillende musea laten dj's aanrukken om de schilderijen van beats te vergezellen. Zin in een drankje? Het Jenevermuseum deelt - op een nog onbekende locatie - cultuurshots uit.

Rijdend museumstuk

Ook aan het vervoer is gedacht. Maak je bezoek aan Den Haag nog aantrekkelijker en laat je vervoeren door een rijdend museumstuk. Het Haags Openbaar Vervoer Museum zet historische trams in als vervoermiddel.

Haagse musea trekken alles uit de kast voor Museumnacht 2011

Museumnacht passe-partout

Al zin gekregen in een nachtje museum hoppen? Let dan op! Toegang is alleen mogelijk met de officiële Museumnacht passe-partout. Deze is te verkrijgen op de website van Museumnacht Den Haag.

Er is dit weekend nog meer te doen in Den Haag. De Museumnacht is het cultureel slot van The Hague Pride en vindt plaats op de vooravond van de 29e editie van het Haags UITfestival.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:13:37 · Gepubliceerd: 2 september 2011 - 332

Dit past bij 'Museumnacht Den Haag 2011'