Grootste vlieger blijft aan land

Mascotte vliegerfestival is groot succes ondanks natte zomer

Dagje weg naar Scheveningen Nieuws door

archief oud artikel 19 september 2011 Opmerkelijk Scheveningen, Zuid-Holland 's Werelds grootste vlieger gaat niet de lucht in, maar blijft als een aangespoelde rog op het strand van Scheveningen liggen. Het Mascotte Vliegerfestival kon vanwege wind en regen de 120 meter lange vlieger niet de lucht in laten. Ondanks het natte weer is het festival goed bezocht.

Met het statige Kurhaus op de achtergrond en de uitgestrekte zee onder zich klimt een levensgrote vlieger in de vorm van Disney's Nemo tot grote hoogtes. De felgekleurde vis is niet de enige vlieger op het Mascotte Vliegerfestival, van afgelopen weekend, die de aandacht trekt van het wegwaaiende publiek. Een groene krokodil en een Chinese prent krijgen ook veel bewondering.

Grootste ter wereld

Helaas voor de 'pijlstaartrog' uit Koeweit is de wind te sterk om ook de lucht in te gaan. Dit luchtige gevaarte van 120 meter lang, is de grootste vlieger ter wereld. Zondagochtend begon de dag nog redelijk goed, maar 's middags werd de wind te sterk en maakte de regen de vliegers tien keer zo zwaar als gewoonlijk. Drie shovels stonden klaar om de reuzenvlieger de lucht in te duwen, maar de vliegeraars waren bang dat het doek zou scheuren. Bezoekers hebben daarom 's werelds grootste vlieger als een aangespoelde rog op het Scheveningse strand bekeken.

Bruut vliegergevecht

Het tweedaagse vliegerfestival trok ruim 32.000 bezoekers en hoort bij de top vijftien vliegerfestivals ter wereld. Daarom waren er ook veel internationale bezoekers en teams die hun eigen vlieger oplieten. De Chinezen kwamen met prachtige drakenvliegers, terwijl de Japanners een gevecht in de lucht uitvoerden waarbij de laatste vlieger die nog zweeft de winnaar is.

Dit luchtige gevaarte van 120 meter lang, is de grootste vlieger ter wereld
Ontdek wat er nog meer te doen is in Scheveningen.

Laatst gewijzigd: 2011-09-19 14:24:28 · Gepubliceerd: 2011-09-19 12:50:16 - 203