Ov plat in drie steden tegelijkertijd

Exacte datum van de staking is nog niet bekend

Nieuws over stakingen Nieuws door

archief oud artikel 19 september 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Ergens in oktober staakt het openbaar vervoer weer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Bijzonder aan deze staking is dat het bus- en tramverkeer in drie steden tegelijkertijd plat ligt.

De exacte datum is nog niet bekend, maar ergens in oktober gaat het bus- en tramverkeer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gezamenlijk een etmaal plat. Het openbaar vervoer staakte de afgelopen maanden wel vaker in verschillende steden, maar nooit op dezelfde dag. Vakbond Abvakabo is de bezuinigingen op het openbaar vervoer helemaal zat. "Sinds 2004 hebben de stadsvervoerders al 160 miljoen euro bezuinigd. Nu nog meer kan echt niet zonder verlies van kwaliteit, arbeidsplaatsen en ov-lijnen. Daar gaan de reizigers dagelijks veel last van krijgen", vertelt Eric Vermeulen, bestuurder van Abvakabo.

Bezuinigingen

In de afgelopen maanden legden de vervoerders van de drie grote steden al enkele malen het werk neer. Dit als protest tegen de aangekondigde bezuinigingen op het stadsvervoer. Het kabinet wil 165 miljoen euro bezuinigen en het stadsvervoer aanbesteden. Zo kunnen ook commerciële bedrijven meebieden.

Mocht de staking weer niks opleveren, dan staat er alweer een nieuwe staking voor in november op de planning.

"Bezuinigen kan nu echt niet meer zonder verlies van kwaliteit"
Lees meer nieuws over stakingen in het openbaar vervoer op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-09-19 16:07:49 · Gepubliceerd: 2011-09-19 16:06:04 - 104