Bekende fotografen in je woonkamer

Nederlands Fotomuseum biedt foto's aan van bekende fotografen

Nederlands Fotomuseum Nieuws door

archief oud artikel 28 september 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Na een bezoekje aan het Nederlands Fotomuseum is het bijna jammer dat je weer thuis bent. Nog wat langer genieten van die mooie foto's? Binnenkort kun je vijftig foto's van bekende fotografen af laten drukken bij HEMA. Zo word je woonkamer een museum!

Vanaf 10 oktober 2011 stelt het Nederlands Fotomuseum haar archief beschikbaar. Uit een selectie van vijftig foto's van bekende en minder bekende Nederlandse fotografen, kan iedereen een foto laten afdrukken op canvas via hema.nl. De foto's waren al te zien in de tentoonstelling De Donkere Kamer. "En nu kunnen we ook een selectie foto's uit de collectie aanbieden op canvas voor een betaalbare prijs", vertelt Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum.

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van bekende, en minder bekende, Nederlandse fotografen. In de collectie zijn werken te vinden van bijvoorbeeld Piet Zwart, Cas Oorthuys, Frits J. Rotgans, Paul Citroen en Dolf Kruger. Bij elkaar zijn dat ruim drie miljoen negatieven en nog eens een miljoen dia's, afdrukken, albums en andere documenten.

"Nu kunnen we ook foto's aanbieden op canvas voor een betaalbare prijs"

Laatst gewijzigd: 2011-09-28 08:02:16 · Gepubliceerd: 28 september 2011 - 378