1

Gluur naar kunst tijdens de Delftse Museumnacht

Nachtelijke kunstroute leidt langs kunst in normale huiskamers

Dagje weg in Delft Nieuws door

archief oud artikel 28 oktober 2011 Cultuur Delft, Zuid-Holland Delft maakt zich op voor een lange nacht. Vanavond begint de Delftse Museumnacht 2011. Het houden van een museumnacht is allang geen origineel idee meer, dus hebben de Delftenaren gezocht naar een spannende toevoeging. Met het project Kunst Gluren van Puck Siemerink, lopen de kunstliefhebbers niet alleen langs de gevestigde musea maar komen ze ook binnen bij hele gewone huiskamers. En hier hangen soms de meest bijzondere objecten aan de muur.

Speciaal voor de tweede editie van de Delftse Museumnacht is er een ontwerpwedstrijd gehouden. De uitdaging is om een route te ontwerpen die door de binnenstad van Delft loopt, zodat iedereen kan zien dat het Museumnacht is. Deze opdracht is gewonnen door Puck Siemerink met het project Kunst Gluren, waarbij ook de kunst die thuis bij de mensen hangt een eigen spotlight krijgen. Deze route loopt langs de Breestraat, Koornmarkt, Hyppolitusbuurt en het Oude Delft. De route loopt zelfs langs de Heilige Geestkerkhof.

De nachtelijke kunstroute loopt langs huiskamers met verrassende kunstwerken

Spannende tentoonstellingen

Naast de opengestelde huiskamers doen natuurlijk ook een aantal gevestigde musea mee. Breng vannacht ook een bezoek aan het Sint Agathaplein en Museum Nusantara, waar ze heerlijke hapjes en drankjes serveren om bij op te warmen. De tentoonstelling die volledig om Indonesië draait heeft een paar spannende verrassingen voor de bezoeker. Ook Museum Het Prinsenhof doet mee, waar Willem van Oranje en zijn brute moord in het middelpunt staan.

Ontdek meer leuke bezienswaardigheden in Delft.

Laatst gewijzigd: 2011-10-28 09:02:05 · Gepubliceerd: 28 oktober 2011 - 166