1

De DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Wat zullen we dit #weekend gaan doen? DagjeWeg.NL helpt een handje!

Intochten Sinterklaas Redactioneel door

archief oud artikel 10 november 2011 Toerisme Dordrecht, Zuid-Holland Het is bijna weekend! En dan belooft het ook nog eens perfect winterweer te worden. Een beetje koud, maar met zon. Het ideale weer voor een leuk uitstapje dus. Maar wat valt er dit weekend allemaal te beleven? DagjeWeg.NL maakt een Weekend Top 5.

1. Intocht Sinterklaas

Vol spanning klopt ons hart.. want straks staat Sinterklaas weer op de stoep! De echte Sinterklaas vaart zaterdag de haven van het oude Dordrecht binnen. Hier zullen zijn lenige Pieten de grote stoomboot vol cadeautjes leeghalen, waarna ze de goedheiligman vergezellen met zijn rondje door de stad. De hele intocht is te volgen op de landelijke televisie, maar het is natuurlijk leuker om er zelf bij te zijn. Naast Dordrecht maakt de goede Sint daarom zijn entree in nog veel meer plaatsen.

2. Opening Limburgs carnavalsseizoen

Met een non-stop openlucht artiestenparade en optredens van allerlei Limburgse carnavaltoppers geeft De 11de van de 11e het officiële startschot voor het Limburgse carnavalsseizoen. Op vrijdag om precies 11:11 uur gaat het programma op het Vrijthof in Maastricht van start.

3. Black Magic Woman Festival

Het thema 'Sharing Identities' staat centraal bij de 15e editie van het Black Magic Woman Festival in Amsterdam Zuid-Oost. Met dans-, muziek- en theateroptredens wil het festival vrouwelijke professionele en semi-professionele artiesten uit allerlei windstreken voor het voetlicht brengen. Er is ook aandacht voor literatuur, beeldende kunst, documentaires en poëzie. Het Black Magic Woman Festival is afgelopen woensdag van start gegaan en duurt tot zondag.

The Dreads:

4. De natuur in

De combinatie kou en zon is perfect voor een fikse wandeltocht. Ga lekker wandelen bij de Twentse Boerin in het hof van Twente! De Overijsselse wandelroute is gratis te downloaden op de website. De wandeling valt overigens goed te combineren met een excursie op de boerderij. De Twentse Boerin geeft zaterdag namelijk een rondleiding achter de staldeuren. Voor deze excursie is reserveren verplicht.

5. Hengelsport- en Visbotenbeurs 2011

In de Veemarkthallen in Utrecht is vanaf morgen alles te vinden op het gebied van vissen, sportvissen, hengelsport en visboten. Vrijdag start namelijk de tiende editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs. Met lezingen, demonstraties en een divers aanbod van exposanten is er voor ieder wat wils. De jubileumeditie duurt tot zondag.

Laatst gewijzigd: 2011-11-10 13:41:46 · Gepubliceerd: 10 november 2011 - 502