1

Geniet alvast van het voorjaar

Ga naar buiten met de zachte temperaturen deze winter

Kinderparadijs Malkenschoten Redactioneel door

archief oud artikel 12 januari 2012 Opmerkelijk Dordrecht, Zuid-Holland Voorjaarsbloemen staan alweer in bloei en de kippen worden spontaan broeds van deze zachte winterdagen. Een ideaal moment om alvast te genieten van de leukste uitstapjes voor de lente. DagjeWeg.NL zet de leukste buitenactiviteiten op een rij. Laat de sjaal en wanten maar thuis, een paraplu mag wel mee!

Spelen bij Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderen vermaken zich uitstekend bij kinderboerderij en speelparadijs Malkenschoten. Op de website van DagjeWeg.NL wordt het kinderpark als een van de beste kinderuitjes beoordeeld. Kom spelen met de dieren in de kinderboerderij en voer karpers vanuit de hand. Volgens de Natuurkalender, een waarnemingsprogramma dat ecologische veranderingen in beeld brengt, zijn de dieren een beetje in de war door het warme weer. Kijk dus niet vreemd op als je een kip op een hoop eieren ziet zitten! Oudere kinderen vermaken zich uitstekend op de uitgebreide klim- en klautertoestellen.

Varen in Nationaal Park de Biesbosch

Narcissen en andere lentebloemen steken de kleurige koppen alweer boven de grond door de zachte temperaturen. Kom genieten van de mooie natuur in het eeuwenoude park De Biesbosch. Het bezoekerscentrum Dordrecht biedt toegang tot verschillende activiteiten: 'fluistervaren', georganiseerde kano- en wandeltochten en rondvaarten. Ook is er een beverobservatorium, waar met een beetje geluk bevers te zien zijn. De kinderen mogen helpen om het park winterklaar te maken.

Fiets of wandel langs heilige huisjes

Verken de prachtige omgeving van religieus Twente waar nog erg veel 'heilige huisjes' verstopt zijn in de natuur. Ontdek de mooiste basilieken, middeleeuwse kerkgebruiken en Maria-kapelletjes. Goed onderhouden fiets- en wandelpaden brengen je naar de mooiste, verstopte overblijfselen uit het katholieke verleden van de regio. Maak kennis met Wim Holtschlag die bezoek kreeg van een engel en een huiskapel in zijn achtertuin bouwde of bezoek de eeuwenoude Kroezeboom in Fleringen waar het recht werd gesproken.

Bewonder de vreemdste snuiten van Nederland!

De dieren in Dierenpark De Oliemeulen zijn altijd al vreemde snuiters geweest. Het warme weer verandert daar niets aan! Altijd al eens een tweekoppige slang willen zien of een spannende demonstratie met vogelspinnen en roofvogels? Kom dan naar het vreemdste dierenpark van Nederland. Leer zelf ook om te werken met deze grote vogels en volg de workshop 'Roofvogels' bij De Oliemeulen.

Duik je toch liever de winterse kou in? Breng dan een bezoek aan Sneeuwattractiepark Skidôme!

Laatst gewijzigd: 2012-01-12 09:34:40 · Gepubliceerd: 12 januari 2012 - 545