Maak een Escher zelfportret

Word onderdeel van Eschers beroemdste prenten

Escher Museum - Escher in het Paleis Nieuws door

archief oud artikel 7 januari 2012 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Escher staat bekend om zijn fascinerende prenten die onmogelijk lijken te zijn. Kom zondag naar Escher in het Paleis en maak je eigen zelfportret aan de hand van de kunstenaar zijn beroemdste tekening 'Hand met Spiegelende Bol'. Ook ouders hoeven zich niet te vervelen en mogen rustig rondkijken in het wonderlijke museum vol verrassingen.

Kom zondag naar het museum Escher in het Paleis en maak een eigen zelfportret aan de hand van een heel bijzondere kunstwerk. De 'Hand met Spiegelende Bol' is een litho van kunstenaar M.C. Escher uit 1935. Het is een van zijn beroemdste prenten waarbij Escher zelf in een bol kijkt en op de achtergrond weerspiegelt zijn omgeving. In het Escher Lab staan grote en kleine zilveren bollen klaar, waarin bezoekers zichzelf op een speciale manier zien en aan de hand hiervan een zelfportret maken. Iets anders bedenken mag natuurlijk ook.

Duik in Eschers bizarre wereld

In het museum kun je genoeg inspiratie opdoen! De tweede verdieping van het museum in Den Haag speelt met de kracht van illusies. Vloeren lijken hier weg te vallen, er hangen veel vreemde spiegels en er is een Kamer van Escher waarin de kleinste de grootste wordt. Er valt genoeg te beleven voor het hele gezin op deze allerlaatste dag van de kerstvakantie. De tekenworkshop is te volgen tussen 13:30 en 16:30 uur in het museum Escher in het Paleis in Den Haag.

Ontdek de leukste binnenactiviteiten tijdens een dagje regen.

Laatst gewijzigd: 2012-01-06 15:33:54 · Gepubliceerd: 2012-01-06 15:26:17 - 577