1

Neem afscheid van Astromuis

Onfortuinlijke muis vindt laatste rustplaats in Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân Nieuws door

archief oud artikel 12 januari 2012 Opmerkelijk Leeuwarden, Friesland Na een brute lancering, vastgebonden aan een vuurpijl, liet Astro de vuurpijlmuis vorige week vrijdag het leven. Het beestje staat nu opgezet in het Natuurmuseum Fryslân, als waarschuwing tegen dierenmishandeling.

Twee mannen uit Drachten dachten grappig te zijn en tapeten een muis aan een vuurpijl. Deze schoten ze vervolgens de lucht in. Gelukkig betrapte de politie hen en zij bevrijdden de muis uit zijn levensgevaarlijke positie. Het beestje vond een tehuis op de redactie van de Leeuwarder Courant, waar hij nog enkele dagen leefde.

Helaas liet de, tot Astro gedoopte muis, afgelopen vrijdag alsnog het leven. In het Natuurmuseum Fryslân is hij opgezet om als educatiemiddel te dienen. Het museum hoopt met de aandacht voor de vuurpijlmuis dit soort mishandeling in de toekomst te voorkomen. Astromuis is sinds 12 januari 2012 te bekijken in het Open Atelier van het museum.

Dominomus

Het Natuurmuseum Fryslân had al eerder bijzondere dieren in de collectie. Zo stonden de Dominomus en de Tennisbalmus al eens in de schijnwerpers. Beide vogeltjes werden gedood door ongelukkige omstandigheden.

Laatst gewijzigd: 2012-01-13 09:14:46 · Gepubliceerd: 12 januari 2012 - 439