Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Elfstedentocht: giet it oan? Redactioneel door

archief oud artikel 9 februari 2012 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het grootste deel van de Nederlanders is in de ban van de Elfstedentocht. Voor de minder grote schaatsfanaten zijn er ook genoeg bijzondere uitstapjes deze dagen. Ontmoet Nederlandse passagiers van het gezonken schip Titanic, doe inspiratie op bij Dé Tuinbeurs of ga lekker dansen! Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Ontdek de Nederlanders van de Titanic

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat het schip de Titanic zonk. Aan boord van het cruiseschip waren drie Nederlanders die met de Titanic zijn vergaan. In de intieme expositie Nederlanders op de Titanic van het Maritiem Museum in Rotterdam leer je wie deze mensen waren. Je bekijkt hun persoonlijke eigendommen en hoort hun levensverhaal.
11 februari tot en met 17 juni 2012
Toegang is 7,50 euro voor volwassenen, 4,00 euro voor kinderen.

Doe inspiratie op bij Dé Tuinbeurs

Bezoek Dé Tuinbeurs voor de leukste inspiratie op het gebied van tuinieren. Bewonder de meest originele modeltuinen, zoals bijvoorbeeld een tuin met buitenbioscoop, een duurzame stadstuin of een speciaal ingerichte belevingstuin. Hier kom je vast en zeker je eigen droomtuin tegen! Bij de ruim honderd stands staan tuinmeubelen, hekwerken, buitenkeukens en zelfs whirlpools.
10 februari tot en met 12 februari 2012
DagjeWeg.NL-lezers bezoeken de beurs met 2,50 euro korting. Print hier de kortingsbon!

Bestudeer de sterrenhemel

Met deze ijzige temperaturen is het heerlijk sterrenkijken. De lucht is helder en de sterren lijken dichterbij dan ooit! Bij Planetron hebben ze een avondvullend programma klaarstaan met een voorstelling in het ruimtetheater. Je leert hier alles over de sterrenhemel van die avond. Ook komt de ruimtereis van André Kuipers aan de orde en krijg je een rondleiding langs de grootste telescoop van Nederland. Even een kijkje nemen naar de sterren hoort hier natuurlijk ook bij! En wie wint de sterrenkijkmedaille?
11 februari 2012
Toegang is 10,00 euro voor volwassenen, 8,50 euro voor kinderen.

Ga dansen en ontmoet nieuwe mensen

Terwijl half Nederland op de ijsbanen staat te verkleumen, dans je er heerlijk op los in Cafe Hofsteenge in Grolloo. De Samen-Actief Singleclub van Noord-Nederland organiseert een gezellige dansavond voor singles of mensen die op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen. De gezellige avond is voor iedereen die ouder is dan 35 jaar.
11 februari 2012
Toegang is 7,00 euro per persoon.

Ga lekker schaatsen!

Het weerbericht voorspelt dooi voor de komende week. Duik daarom dit weekend nog even lekker de natuurijsbaan op en schaats een rondje weg. DagjeWeg.NL zette alle natuurijsbanen die open zijn op een rijtje. Zet de koek & zopie maar vast klaar! Geen zin om te schaatsen, maar wil je toch van het winterse weer genieten? Maak dan een prachtige wadlooptocht over de bevroren Waddenzee.
10 februari tot en met 12 februari 2012
Wadlopen: 16,00 euro per persoon. Natuurijsbanen: verschilt per locatie.

Nog veel meer leuke tips vind je op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 09:59:33 · Gepubliceerd: 2012-02-08 16:54:47 - 535