Muzikaal vertier op het ijs

Eerste klassieke ijsconcert op de Prinsengracht

Dagje weg dit weekend Nieuws door

archief oud artikel 10 februari 2012 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Kom genieten van uniek vertier op het ijs. Een orkest geeft vanmiddag een klassiek concert op de bevroren Prinsengracht in Amsterdam. Lekker schaatsen, warme chocolademelk drinken en muziek luisteren kan hier tegelijkertijd!

Hollandser kan bijna niet. Terwijl de paartjes al zwiepend over het ijs dansen, laat The Paradiso Orchestra de mooiste klassieke tonen over de bevroren gracht rollen. Vanmiddag tussen 12:00 uur en 13:00 uur wordt namelijk het allereerste Prinsengracht On Ice concert in Amsterdam gegeven. Het orkest bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nederlands Blazers Ensemble.

Praktische informatie

De professionele muzikanten staan ter hoogte van Hotel Pulitzer opgesteld en Radio 4-presentator Hans van den Boom verzorgt de aankleding. Het schaatsende publiek, maar ook de mensen op de kade, worden ter plekke getrakteerd op prachtige klassieke muziek. Kun je er niet heen, maar wil je wel graag luisteren naar het ijsconcert? Op de website van Radio 4 kan iedereen live genieten van de muziek via een webcast. Het concert wordt ook op Radio 4 tussen 12:00 uur en 13:00 uur uitgezonden.

Ontdek nog meer leuke dagjes uit dit weekend!

Laatst gewijzigd: 2012-02-10 12:01:44 · Gepubliceerd: 2012-02-10 10:56:14 - 212