Maak je eigen theatervoorstelling

In het Kinderboekenmuseum komen boeken tot leven

Kinderboekenmuseum Nieuws door

archief oud artikel 19 februari 2012 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De voorjaarsvakantie begint goed in het Haagse Kinderboekenmuseum. De hele vakantie staat het museum in het teken van theater. Maak samen met een theaterdocent je eigen theatervoorstelling!

In de voorjaarsvakantie komen boeken tot leven in het Kinderboekenmuseum. Verhalen uit boeken worden levensecht in een theatervoorstelling. Er zijn allerlei leuke voostellingen, zoals Woeste Willem en Koning van Katoren. Zelf aan de slag? Met een theaterdocent zet jij in een handomdraai je eigen theatervoorstelling in elkaar. Die je natuurlijk ook gelijk opvoert. Werk je liever achter de schermen? Dat kan ook. Bouw dan een minidecor bij je eigen verhaal.

Papiria

Bezoek ook de leuke tentoonstelling Papiria. Gewapend met een Slurper ga je op zoek naar Inktvraat, het monster die het literaire boekenland bedreigt. Dool door het Diepe Denkersdal en het Dwarse Donderstenenravijn en ontmoet schrijvers en tekenaars of speel de leukste spelletjes. De kinderen krijgen tijdens hun missie hulp van bekende verhaalfiguren zoals Minoes, de ijzersterke Pippi Langkous en het jongetje Dolfje Weerwolfje. In een workshop leer je zelf verhalen te maken, die het monster Inktvraat op afstand weten te houden.

Werk je liever achter de schermen? Bouw dan een minidecor bij je eigen verhaal
Nog veel meer leuke tips voor de voorjaarsvakantie!

Laatst gewijzigd: 2012-02-16 16:27:39 · Gepubliceerd: 19 februari 2012 - 96