1

De wijde wereld in!

Leeuwenwelpjes uit Blijdorp voor het eerst buiten

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 23 februari 2012 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Buiten wordt het steeds een beetje warmer. Dieren kruipen uit hun winterslaap en de lente komt dichterbij. En hoewel leeuwen geen winterslaap houden, waren de welpjes uit Diergaarde Blijdorp gisteren voor het eerst buiten.

De leeuwenwelpjes uit Diergaarde Blijdorp zijn in november geboren. Drie maanden lang bleven ze veilig binnen in de kraamkamer. Via webcambeelden kon je daar een kijkje nemen en zien hoe de leeuwtjes opgroeiden, sliepen, speelden en begonnen rond te waggelen. Nu pas zijn ze groot genoeg om de buitenwereld te verkennen, maar niet zonder hun moeder Shantee. Bij mooi weer zijn de leeuwtjes vanaf nu dagelijks buiten te zien. Anders zijn ze binnen te bewonderen.

Zeldzaam

Er zijn twee welpjes geboren, een mannetje en een vrouwtje. Aziatische leeuwen zijn zeldzaam. Deze soort komt alleen voor op een klein plekje in India, het Girreservaat. "De twee Aziatische welpjes zijn dan ook zeer welkom!", vertelt Diergaarde Blijdorp.

Bij mooi weer zijn de leeuwtjes vanaf nu dagelijks buiten te zien

Laatst gewijzigd: 2012-02-23 09:08:00 · Gepubliceerd: 23 februari 2012 - 267