Krijg de lentekriebels

Eerste bloeiende bollenvelden bij Noordwijk

Bloemencorso van de Bollenstreek Nieuws door

archief oud artikel 11 maart 2012 Natuur Noordwijk, Zuid-Holland De zon scheen met haar warme stralen en lokte daarmee de eerste krokussen boven de grond. De lente barst los! In Noordwijk staat het eerste bloembollenveld al in bloei. Een prachtige plaatje, wat de moeite waard is om van dichtbij te bekijken.

Noordwijk maakt zich al op voor de drukte. Ieder jaar is er veel belangstelling voor de bloeiende bloembollenvelden rond de badplaats, ook wel bekend als de Bloemenbadplaats. Nu de krokusjes in bloei staan is het startschot gegeven: in rap tempo volgen de narcissen, hyacinten en de tulpen. "De eerste bollenvelden staan in bloei. Als de weersvoorspelling van het milde lenteweer doorzet, gaat het binnen twee weken echt los en kleuren alle bollenvelden de hele streek", voorspelt Herman van Amsterdam, beheerder van de bollenveldenradar.

Bloemencorso van de Bollenstreek

Ieder jaar in april is het feest in de Duin- en Bollenstreek. Dan komen de mensen massaal kijken bij de bloeiende bollenvelden en het beroemde Bloemencorso. Met bloemen versierde praalwagens rijden dan 40 kilometer van Noordwijk naar Haarlem. Een prachtig schouwspel, wat jaarlijks een miljoenenpubliek weet te trekken. Neem nu vast een voorproefje op de lente, door de bloeiende bollenvelden te bewonderen. En kom terug voor het echte lentefeest: het Bloemencorso van de Bollenstreek.

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. De Keukenhof opent op 22 maart 2012!

Laatst gewijzigd: 2012-03-10 20:15:37 · Gepubliceerd: 2012-03-09 17:26:55 - 344