1

Terracottaleger strijdt in Museum Volkenkunde

Drie manshoge strijders zijn het hoogtepunt

Terracotta strijders uit China Nieuws door

archief oud artikel 7 april 2012 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Een paar jaar geleden stonden ze in het Drents Museum, nu strijdt het terracottaleger in Museum Volkenkunde. Bekijk deze bijzondere archeologische vondst tijdens deze druilerige dagen.

In 2008 was een klein gedeelte van het terracottaleger te zien in het Drents Museum. Met 353.000 bezoekers was deze tentoonstelling de succesvolste tentoonstelling ooit in het noorden van Nederland. Nu zijn een paar van deze strijders te zien in Museum Volkenkunde in de tentoonstelling Terracotta strijders uit China.

Zevenduizend mannen

Eigenlijk is het een soort tentoonstelling in een tentoonstelling, want de strijders zijn te zien in de vernieuwde Chinazaal. De beelden zijn vondsten uit het graf van China's eerste keizer, Qin Shihuang. Absolute topstukken zijn de drie manshoge strijders van het wereldberoemde Chinese terracottaleger. Het complete leger bestaat uit meer dan zevenduizend mannen. Ook bijzonder is het schaalmodel van de werkplaats waar de beelden vroeger zijn gemaakt.

Ook bijzonder is het schaalmodel van de werkplaats
De kozijnen van het museum worden vervangen. Daarom zijn sommige zalen niet toegankelijk. Wel toegankelijk zijn de Afrika-, Azië, Boeddha-, Japan-, Korea- en Chinazaal.

Laatst gewijzigd: 2012-04-11 13:22:47 · Gepubliceerd: 7 april 2012 - 3604