Genieten van Griekenland

Spectaculaire luchtfoto's en Griekse mythen

Rijksmuseum van Oudheden Nieuws door

archief oud artikel 18 april 2012 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Azuurblauw water, witte kusten en glooiende berglandschappen: Griekenland is een paradijsje in de Middellandse Zee. In de tentoonstelling Eilanden van de Goden in het Rijksmuseum van Oudheden vlieg je als een vogel over de Griekse eilanden en komen mythologische verhalen weer tot leven.

In de tentoonstelling Eilanden van de Goden zijn 28 prachtige luchtfoto's van Griekenland te zien, gemaakt door de beroemde Zwitserse fotograaf Georg Gerster. De foto's zijn zo scherp dat je allerlei archeologische schatten kan zien. Zoals de restanten van de tempel van Poseidon op Kaap Sounion in Attica, het paleis van koning Minos in Knossos op Kreta en de tempels van de Acropolis in Athene.

Griekse mythen

De eilanden en kunsten op de foto's zijn ook de plaatsen waar mythologische verhalen van de oude Grieken zich afspelen. In de tentoonstelling zijn allerlei voorwerpen te zien, die de mythen weer nieuw leven inblazen. Griekse vazen met mythologische scènes, manshoge beelden en verfijnde figuurtjes van goden, godinnen en fabeldieren. Voor de liefhebbers is er een luisterroute langs de tien mooiste mythologische verhalen.

De foto's zijn zo scherp dat je allerlei archeologische schatten kan zien
Ook het Rijksmuseum van Oudheden doet mee met de Week van de Klassieken. Waarom zijn Griekse godinnen zo mooi, waarvan maakte het jongetje Ikaros zijn vleugels en hoe veroverde Odysseus de stad Troje? Vind het antwoord op al deze vragen tijdens de Week van de Klassieken.

Laatst gewijzigd: 2012-04-18 12:01:46 · Gepubliceerd: 2012-04-17 14:38:48 - 535