1

Vecht mee met Soldaat van Oranje

Geroemde musical verlengd tot en met oktober 2012

Musicals Nieuws door

archief oud artikel 19 april 2012 Showbizz Leiden, Zuid-Holland Zingend, vechtend, huilend en biddend staat de cast van het geroemde theaterspektakel Soldaat van Oranje - De Musical al sinds oktober 2010 op de planken. Het gevecht is nog niet over, want de musical is op weg naar het 2-jarig bestaan. De cast speelt sowieso nog door tot en met oktober dit jaar.

Vanaf de allereerste voorstelling in oktober 2010 is Soldaat van Oranje - De Musical een daverend succes. De musical wist tot nu toe al meer dan 550.000 bezoekers te trekken. Daarom is de musical opnieuw verlengd. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop.

Soldaat van Oranje

Eén van de grootste verzetshelden van Nederland was Erik Hazelhoff Roelfzema. Hij ontsnapte naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelde en bombardementen uitvoerde op Duitsland. Het verhaal van Hazelhoff Roelfzema is de inspiratie geweest voor het maken van de musical Soldaat van Oranje. Naar het script van Edwin de Vries en onder de regie van Theu Boermans brengen de acteurs zijn levensverhaal voor het voetlicht. Dragan Bakema speelt momenteel de hoofdrol, Marisa van Eyle en Trudy de Jong spelen afwisselend de rol van koningin Wilhelmina.

Draaiende theaterzaal

Voor de musical is een speciaal, draaiende theaterzaal gemaakt. Wanneer de voorstelling aan de volgende scene begint, draait het platform de bezoekers naar een nieuw stuk podium. Ook extra speciaal is dat de voorstelling zich afspeelt in een voormalig hangar op Vliegveld Valkenburg bij Leiden.

Een avondje muziek, dans en toneel meemaken? Bekijk dan het overzicht van de leukste musicals.

Laatst gewijzigd: 2012-11-28 15:32:51 · Gepubliceerd: 19 april 2012 - 444