Geniet van het EK in zand

Bekijk Johan Derksen van zand in Scheveningen

EK Voetbal Zandsculptuur Nieuws door

archief oud artikel 11 juni 2012 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland De eerste wedstrijd van EK is niet geëindigd met de uitslag waar Oranje-liefhebbers van droomde. Maar de hoop is nog niet gevlogen, en voorlopig blijft Nederland nog in een hoopvolle EK-stemming. Kom vandaag naar Scheveningen en bekijk prachtige zandsculpturen, allemaal in het teken van het EK Voetbal.

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zitten deze zomer elke avond in het Kurhaus in Scheveningen om te praten over het EK Voetbal 2012. Speciaal voor deze voetbalzomer staan er voor het Kurhaus prachtige zandsculpturen, allemaal in het teken van het EK. Verschillende kunstenaars, hebben zich kunnen uitleven in onderwerpen als het EK Voetbal 2012, het WK Voetbal 2014 in Brazilië, en VI Oranje. Levensecht is het drietal Van der Gijp, Genee en Derksen in zand te bewonderen.

Nog meer zand

Nog meer Oranje vind je op 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Maar deze zandsculpturen staan niet in het teken van het Oranje van voetbal, maar van het Oranje van het koninklijk huis. De beroemde traan van prinses Maxima, de Gouden Koets en Paleis Soestdijk hebben allemaal een plekje in het zand.

Levensecht is het drietal Van der Gijp, Genee en Derksen

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 juni 2012 - 320